Blogi

Keskiviikko, Huhtikuu 29, 2020, 20:55 | Ei kommentteja »

Koronaepidemia on muuttanut maailmaa ja tulee muuttamaan myös meidän suhtautumistamme ympäristöön, toisiimme ja itseemme. Muutokset ovat väistämättömiä ja muutoksia tarvitaan, kun luodaan uutta. Myös meidän mieli muovaa ja muuttaa ajatteluamme ja tapaaamme toimia. Mieltä voi harjoittaa ja rauhoittaa meiditaatioharjoituksien avulla.

Pysähtyminen ja omassa sisäisessä tilassa oleminen on monesti pelottavaa. Silloin kun elämme aistiemme, halujemma ja tunnetilojemme vietävissä oman sisäisen äänen kuuntelu on haastavaa. Moni pelkää oman autenttisen itsensä kohtaamista, kuka minä todella olen? Oman itsensä löytäminen vaatii myös rikkinäisyyden, heikkouksien ja keskeneräisyyden tunnistamista, myöntämistä ja hyväksymistä. Kukaan meistä ei ole superihminen, vaan meillä kaikilla on omanlainen kasvutarina ja polku kuljettavana.

Koroaepidemia pakottaa pysähtymään

Kotikaranteenissa oleminen on toisille tervetullut hengähdystauko hektisessä elämässä. Toisille se on taas yhtä piinaavaa tuskaa, yksinoloa ja kärsimystä. Tunnetilat saattavat täyttää mielemme täysin. Pelko, oman itsemme tai lähimmäisemme sairastumisesta, huoli toimeentulosta, epävarmuus koko elämämme olemassaolosta ja merkityksestä. Kauanko tämä tilanne kestää? Uskallanko suunnitella elämääni eteenpäin? Nämä ja monet muut kysymykset tukahduttavat mielemme, tuoden tilalle ahdistusta, kireyttä ja henkistä pahoinvointia - globaalin uhan tuomaa tunnelastia.

Suojele mieltäsi ja keskity positiivisiin energioihin

Jokaisella meistä on mahdollisuus vaikuttaa siihen, kuinka paljon me otamme vastaan aistiärsykkeitä ja negatiisita energiaa. Oman mielen suojeleminen on tällaisena aikana tärkeämpää kuin koskaan. Kaikkia ikäviä uutisia ei ole pakko lukea, jokaista TV-lähetystä ei ole pakko katsoa ja voimme myös tehdä valintoja minkälaisessa soisiaalisen median ympäristössä haluamme olla. Työ, esimerkiksi hoitoallla, ei anna vaihtoehtoja ja voikin herkälle ihmiselle olla hyvinkin haastavaa. Pelon energiassa eläminen sairastuttaa ja vie voimia.

Ajoittainen digipaasto tekee varmasti jokaiselle hyvää. Luonnossa oleminen ja läsnäolon tilaan pyrkiminen rauhoittaa myös hermostoa, laskee stressihormonien määrää kehossamme ja ravitsee meitä. Tee iloa ja onnellisuutta tuottavia asioita! Kuuntele hyvää musiikkia, tanssi, liiku ja nauti. Tee jotain luovaa, johon voit aivan täysin uppoutua. Kirjoita, maalaa, tee käsitöitä, rakentele, leivo, remontoi, kokkaile....  Ennen kaikkea nauti tekemästäsi ja koe iloista inspiroitumista!

Meditoi ja anna itsellesi lupa pysähtyä hetkeen

Oli mielesi sitten innostunut ja inspiroitunut tai ahdistuneen kuormittunut, sillä ei ole merkitystä kun aloitat meditaatioharjoituksen. Ihan alkuun kannattaa itseään muistuttaa, että miten ikinä meditaatioharjoitus "onnistuu" sillä ei ole väliä. Paras tapa suhtautua harjoitukseen, on vain pyrkiä olemaan hetkessä ilman mitään suorittamista, keksittyä oman olemisen tilaan, hengitykseen ja läsnäoloon. Ottaa rohkeasti vastaan, mitä harjoitus milloinkin tuo.

Me ollaan osa kokonaisuutta!

Meditaation syvimmän olemuksen oivaltaminen on tietoisuuden ja kokonaisuuden ymmärtämistä. Kaikki vaikuttaa kaikkeen ja ajatukset muokkaavat meidän tapaamme toimia, nähdä, kokea, aistia elämää ja maailmaa ympärillämme. Ajatukset luovat meidän todellisuuden ja ajatuksilla on valtava voima. Se, keskitymmekö koronakriisin keskellä pelkoon, epävarmuuteen ja negatiivisuuden tunteisiin, saa meidän sisäisen pessimistisen olemisen tilan lisääntymään. Jos taas keksitymme kaikkein vaikeimpinakin hetkinä kiitollisuuteen, positiivisuuteen ja pidämme yllä toivoa, uskoa ja rakkaudellisuutta, me varmasti saadaan eteenpäin vieviä voimavaroja selviytyä elämäämme tulevista kriiseistä ja vastoinkäymisistä. Me voimme valita tapaamme ajatella ja pyrkiä luottamaan omaan sisäiseen voimaan ja viisauteen!


Maanantai, Maaliskuu 23, 2020, 12:37 | Ei kommentteja »

Kaikesta huolimatta ja ehkä juuri siksi, tämä aika opettaa meille hetkessä elämisen taitoa. Kuten itselläni, pienyrittäjänä, kalenteri on lähes tyhjä ja huoli toimeentulosta hiipii väistämättä mieleen. Moni muu yrittäjä on samassa tilanteessa, useat töissä olevista ovat lomautettuja tai iritisanottuja. Elämä ja arki on muuttunut. Pakollinen irtautuminen "oravanpyörästä" tuokin aikaa, aikaa ajatella ja tehdä joitain muuta.

Kiitollisuus tässä hetkessä!

Itse aloitin aamuni kiitollisuusmeditaatiolla. Kiittää voi pienistä asioista tämän kriisin keskellä. Kiitos, että olen terve, minulla on katto pään päällä ja voin nauttia ravitsevan aamiaisen. Kiitos, että minulla on ihana, pieni koira kaverina hiihtolenkillä kevätauringon piristäessä kummasti mieltäni. Kiitos, että mieleni täyttyy uusista ideoista ja suunnitelmista, miten voisin toteuttaa työtäni myös tämän haastavan kevään aikana. Päivä kerrallaan, hetki kerrallaan, rohkeasti ja luottavaisesti kohti muutoksia.

"On vain kaksi päivää vuodessa, kun emme voi tehdä mitään. Toisen nimi on eilinen ja toisen huominen, mutta tänään, tänään on se päivä, kun voimme iloita, seikkailla ja rakastaa!"

-Dalai Lama-

 


Keskiviikko, Maaliskuu 18, 2020, 06:13 | Ei kommentteja »

Elämme poikkeuksellista aikaa. Maailman myllerykset ja koronaviruksen aiheuttamat muutokset elämässämme eivät voi olla vaikuttamatta meihin. Pelon tunne jäytää mieltämme. Sairastunko minä, sairastuuko lähimmäisemme, miten käy työpaikkani, yritykseni, miten elämmme tulee muuttumaan? Pelon tunne tuo kysymyksiä ilman vastauksia.

Onko tämä koronaa vai flunssaa?

Viikko sitten olin sairaana. Tauti alkoi väsymyksen tunteena, lihassärkynä ja energiani oli täysin kadonnut. Kurkku oli kipeä, olo tukkoinen ja vetämätön. Kävin lääkärissä ja sain antibiootit poskiontelontulehdukseen. Kysyin lääkäriltä, voisiko tämä olla koronavirusta? Ei voida tietää, oli vastaus. Testejä ei tehdä kuin riskiryhmään kuuluville, joten jäin epätietoisuuden valtaan. Viikonloppuna olo paheni, kuume nousi ja keuhkoihin sattui. Yöllä heräilin, kun en löytänyt asentoa missä olisi helpointa hengittää. Palleassa tuntui raskaalta ja olo oli kuin huohottavalla kultakalalla kuivalla maalla. Päänsärkyyn otin särkylääkettä ja yritin vain levätä.

Sunnutai-iltana tunsin paranemisen merkkejä ja tänään olo on jo lähes normaali. Pelon tunne väistyi ja tunnen suunnatonta kiitollisuutta. Terveys! Terveys on elämässämme tärkeintä. Siitähän tässä kaikessa on kyse. Poikkeusolot, missä nyt elämme, on asetettu suojataksemme ihmisten terveyttä. Liikkumisen rajoittamiset, koulujen sulkemiset ja julkisien palveluiden supistamisella pyritään pitämään kansalaiset terveinä. 

Pidä huolta itsestäsi ja muista!

Presidentti Sauli Niinistön sanoin: "Otetaan fyysistä etäisyyttä, mutta henkistä läheisyyttä" on viisas neuvo. Nyt ei ole aika lähteä ikäihmisten luokse kyläilemään, mutta se ei estä meitä pitämästä heistä huolta. Soita, laita viestiä tai ilahduta postikortilla. Näytä, että välität ja tarjoa apua. Kaikista tärkeintä on pitää huolta omasta hyvinvoinnista, niin fyysisestä kuin henkisestäkin. Ja jos itse sairastut, niin pidä oma mielesi positiivisena ja keskity paranemiseen. Meidän ajatuksillamme on valtavan suuri voima ja vaikutus. Älä anna pelon hiipiä mieleesi, vaan pidä yllä uskoa, toivoa ja rakkautta!

Rakkaudella Tanja


Maanantai, Helmikuu 3, 2020, 16:09 | Ei kommentteja »

Hengitä ja hellitä!

Yksi tärkeimpiä oivalluksia joogamatolla on päästä irti suorittamisen kehästä. Arkemme ja elämämme täyttyy odotuksista ja vaatimuksista. Pitäisi olla sitä ja tätä, tehdä asiat niin ja näin. Olla niin kuin muutkin, sopeutua laumaan. Vai voisiko sittenkin tehdä asioita toisin, ajatella boxin ulkopuolelta? Kenen elämää elän, kenen toiveita ja kriteereitä olen täyttämässä?

"Tee asanaharjoituksia omaa kehoa kuunnellen. Pidä tauko halutessasi ja muista kunnioittaa oman kehon rajoja, ole armollinen ja hyväksy...." neuvoja, joita muistan aina antaa tunnin aikana asiakkailleni. Joogaa ei ole tarkoitus suorittaa, vaan elää aina sen hetkisessä hetkessä, liikkeessä ja hengityksessä. Välillä vähemmän on enemmän. Keho kaipaa aktiivisia, avaavia ja vahvistavia liikkeitä, mutta myös lempeitä, pitkäkestoisia ja rauhoittavia venytyksiä. Joskus riittää pelkkä hengitys ja tietoisuuden kokeminen. Siinä on jo kaikki olennainen - läsnäolo, ilman suorittamista.


Torstai, Marraskuu 21, 2019, 14:02 | Ei kommentteja »

Muistan yhä lapsuudestani mummoni halaukset, kun saavuttiin maalle kesänviettoon toiselta puolelta Suomea. Paksut ja vahvat käsivarret ja hersyvä nauru. Syli, johon upota. Muistan myös pienen pienet sormet oman sormeni ympärillä, kun pitelin vastasyntynyttä tytärtäni sylissä. Kosketus on, ravinnon lisäksi, varsinkin vastasyntyneillä ihmis- ja eläinlapsilla eliento selvitä elämäntaipaleelle. Me tarvitsemme toisia, me tarvitsemme kosketusta ja läsnäoloa.

Koneet eivät korvaa läsnäoloa
On huolestuttavaa ajatella, kuinka nykyajan tekniikalla halutaan korvata ihmisten välinen vuorovaikutus ja kanssakäyminen. Monet kurssit, koulutukset ja opetus toteutetaan virtuaalisessa toimintaympäristössä ja usein tavoitteena on  säästää rahaa. Uusien asioiden oppiminen onnistuu näinkin, mutta  kokematta jää ryhmäenergia ja face-to-face vuorovaikus. Toki laitteet, robotit ja tekniikka helpottavat ja nopeuttavat arkea, mutta ne eivät koskaan tule korvaaman toisen ihmisen läsnäoloa. Kosketusta, silmiin katsomista, aitoa välittämistä ja auttamista. Meidän on helppoa kommunikoida whats upissa ja some maailmassa, mutta osaammeko sanoa oikeita asioita lähimmäisellemme, vaikka surun keskellä. Uskallammeko koskettaa, halata ja olla aidosti läsnä?

Parijoogassa opit asanoiden lisäksi antamaan ja vastaanottamaan kosketusta
Ohjaamillani joogatunneilla toivon, että asiakkaat saavat kosketuksen omaan sisimpäänsä ja pystyvät rentoutumaan ja olemaan läsnä hetkessä. Parijoogassa tähän lisätään vielä kosketuksen voima. Tehdä yhdessä, olla lähellä, katsoa silmiin, koskettaa toista kunnioittaen ja rakastaen. Jooga lisää kehon tuntemusta ja hyväksymistä, parijoogassa myös toisen keho on mukana asanoissa ja harjoitukset tuovat lisämausteen kokea toisen keho, tuntea lämpö ja aistia energia. Kosketuksen voimaa parhaimmillaan!

Eikä parijooga ole pelkästään pariskuntien juttu. Voit parijoogata lapsesi, isovanhempasi, naapurisi tai parhaan ystäväsi kanssa. Me kaikki tarvitsemme kosketusta. Kosketus lisää kehomme mielihyvähormoonia, oksitosiinia. Lempeän kosketuksen antamista toiselle pyytettömästi voi olla monelle meistä hankalaa. Onneksi sitäkin taitoa voi oppia, vaikka parijoogakurssilla!


Torstai, Marraskuu 21, 2019, 13:58 | Ei kommentteja »

Eräänä tavallisena maanatai-iltana laitoin tyttärelleni ja itselleni illallista. Kasvispastaa, salaattia fetasuustolla ja pinjansiemenillä höystettynä. Päälle ripaus parmesaania ja herkullinen annos lautasellani oli valmis. Katsoin hetken ajatuksellani ruoka-annostani, ennen ruokailuni aloittamista. ”KUR” tyttäreni sanoi. ”Kyllä mä äiti tiedän mitä ajattelet!” Kymmenen vuotias neitini kommentoi hymy huulillaan.

KUR? Mitä ihmettä? Itselleni ei aunnut, mitä olinkaan ajatellut hetki sitten….. ”KUR eli kiitos universumi ruuasta!” Ai niin, niinhän se onkin. Lyhenteet sarjassamme OMG, LOL, HPD, CU, THX ja muut kahdella tai kolmella kirjaimella kirjoitettavat nykyajan lauselyhenteet. Näitähän löytyy jo suomen kielestäkin. KUR oli itselleni ihan uusi juttu!

Mutta asiaan, kiitollisuuteen. Kiitollisiin ajatuksiin, kiitollisiin sanoihin ja enen kaikkea kiitollisuuden tuntemiseen. Onko mikään elämässä itsestään selvää? Se, että saa päivittäin riittävästi ruokaa, saa elää siistissä ja toimivassa kodissa, turvallisessa maassa ja puhtaassa elinympäristössä. Olla kiitollinen siitä, että keho on terve, toimiva ja elinvoimainen, on ystäviä, on lemmikkikoira, on rakkaita ympärillä, ihmisiä jotka auttavat ja välittävät. On työtä ja tekemistä, joka inspiroi ja josta pitää.

 

Kiitollisuus lisää onnellisuutta. Jokainen päivä on lahja ja elämä muuttuu koko ajan. Eilistä ei kannata haikailla, eikä huomista turhaan murehtia. Vain tämä hetki on merkityksellinen. Mistä sinä olet kiitollinen juuri nyt?


Maanantai, Marraskuu 4, 2019, 09:37 | Ei kommentteja »

Superaivot tarvitsevat lepoa

Keho tarvitsee lepoa ja unta palautumiseen. Fyysinen työ ja tekeminen kuormittavat meitä fysiologisesti. Venyttelyt, liikunta ja jooga auttavat kehonhuollossa. Yhä useampi työ kuormittaa kehon lisäksi myös mieltä, puhumattakaan opiskelusta tai muusta ”aivotyöstä”, missä asioita ja ratkaisuja tehdään mielen tasolla. Aivot kuormittuvat ja tarvitsevat palautumista tieto- ja infotulvasta. Aivojen pitää saada levätä, jotta ne kestävät nykyelämän paineita.
Fyysinen lepo on helppo toteuttaa rentouttavassa asennossa ja antaa unen palauttaa. Aina uni ei väsymyksestä huolimatta tule ja mieli on täynnä hoidettavia asioita, tunnetiloja ja henkistä kuormitusta.

"Monkey mind" valvottaa öisin

Joogassa puhutaankin apinamielestä, ”monkey mind”. Mielen liikkeitä voi verrata vilkkaaseen apinaan, joka hyppelee puussa oksalta oksalle. Niin myös mieli hyppelee asiasta toiseen, eikä mieltä saa rauhoitettua lepotilaan. Mieli tarvitsee tehtävän rauhoittumiseen ja niin myös apina tarvitsee banaanin. Apina rauhoittuu oksalle pureskelemaan banaania. Meditaatioharjoitus on banaania mielelle. Tehtävä, johon mieli keskittyy. Tehtävä voi olla yksinkertaisimmillaan oman hengityksen tarkkailua, mutta meditiaatio tekniikoita on lukuisia mm. hengitysrytmin laskeminen, tulen liekkiin tai muuhun kohteeseen keskittyminen, visualisointi tai muu aistiharjoitus. Meditaatiossa mieltä kuormittavat ajatukset ja tunnetilat jäävät taka-alalle ja mieli rauhoittuu tehtävään.

Meditaatio lisää hyvinvointia

Meditaatiolla on useita tieteellisestikkin todistettuja terveysvaikutuksia. Muutamia mainitakseni:

  • parantaa ajattelukykyä
  • lisää sisäistä rauhaa
  • auttaa läsnäolemisessa
  • vähentävän unettomuutta
  • parantaa muistia
  • lisää kehontuntemusta
  • laskee verenpainetta
  • tuo tyytyväisyyden tunnetta elämään

Meditaatiota voi harjoitella itsenäisestikkin, mutta ryhmässä tehtävä harjoitus tuo aina mukanaan ryhmäenergiaa. Ohjattu meditaatio on usein aloittelijalle helpompi lähestymistapa meditaatioon. Ohjaamillani joogatunneilla meditaatiolla ja rentoutumisella on tärkeä osa tunnin rakennetta. Fyysiset jooga-asanat saavat kehon väsymään ja loppurentoutumisen aikana mielen on helpompaa keskittyä meditaatioharjoitukseen.


Maanantai, Marraskuu 4, 2019, 09:21 | Ei kommentteja »

Muutto!
Mikä ihana mahdollisuus käydä kaikki maallinen maammona läpi ja kokea ahdistusta omistamisesta. Kierrättää, myydä pois, hävittää, antaa, säästää ja pahvilaatikoita tonkiessa voi käydä läpi tunteiden kirjoa. Vanhat tavarat, esineet, vaatteet ja valokuvat herättävät ihastusta, inhoa ja ihmetystä. Miten tavaroita onkin vuosien varrella kertynyt ja mitä kaikkea sitä omistaakaan!

Fengshui-oppeja ja Konmaritusta
”Ota esine käteesi ja mieti millaista energiaa se viestii, tekeekö tämä esine sinua onnelliseksi? Säästä vain tavarat, jotka tuovat iloa!” opettaa Kon Mari opaskirjassaan. Energiasta tai tarkemmin qi-elämänenergiasta puhutaan myös fengshui sisustamisessa. Fengshui on tuhansia vuosia vanha kiinalainen ympäristöoppi, joka on kiehtonut itseäni jo vuosia. Jing ja jang sekä viisi elementtiä (tuli, ilma, maa, vesi ja metalli) sekä ilmansuunnat vaikuttavat kodin energiavirtaan. Huonekalujen sijoittelulla, materiaaleilla, valaistuksella ja tavaroiden paikoilla on merkitystä! Liika tavara estää energian virtauksen ja konmarin opeilla tavaroiden lajittelu helpottuu kummasti. Kaikki ovat varmaan kokeneet tunteen, kuinka uuteen paikkaan astuessa tuntee selkeyttä ja keveyttä. Tilassa on helppo olla ja hengittää. Silloin elämänenergia virtaa!

Tavarapaljous kertoo nykyaikana elämänhallinnan puutteesta. Vähemmän on enemmän ja vain tarpeeseen hankittu on ekoteko. Tavaroiden inventaariossa käy usein lävitse myös omaa menneisyyttään. Turhasta roinasta luopuminen on mitä parasta oman sielun siivoamista. Miksi säästää tavaroita velvollisuudentunteesta tai pohtien ”ehkä joskus tarvitsen tätä”?

Unelmakodissa on oma jooganurkkaus!
Mikä voittaja fiilis kun viimeinen pahvilaatikko on purettu ja suurin osa tavaroista on löytänyt oman paikkansa! Uusi koti tuoksuu puhtaalta, näyttää kauniilta ja on juuri omannäköinen pesä ja turvapaikka. Pieneen kaksioon ei mahdu mahdottomia, mutta oma tila parvekkeella aamuisille jooga- ja meditaatioharjoituksille tekee niin kiitolliseksi. Ja huikeat näköalat kruunaavat harjoituksen. Kiitos ihana uusi koti!


Maanantai, Marraskuu 4, 2019, 09:15 | Ei kommentteja »

Bapuk-myrskyn opetus
Viikko sitten saavuimme tänne Koh Phangan- saarelle viimeisellä liikennöivällä lautalla Koh Samuin saarelta. Jo silloin ilmassa enteili myrskyn merkkejä, tuuli voimistui voimistumistaan ja raskaat sadepilvet tummensivat taivasta. Indonesian ja Thaimaan saaristoon saapuvasta Bapuk-myrsystä oli monenlaista tietoa mediassa ja somessa, mutta mitään selkeää ohjeistusta myrkyn varalta ei meille annettu.

Jännitystä, odotusta ja pelkoa
Perillä meitä odotti puolityhjä hotelli. Rantaviivan läheisyydessä olevat bungalovit olivat tyhjillään korkealle nousevan merenkäynnin takia. Rantaravintolat olivat osittain kiinnni, hiekkasäkkejä oli kannettu vesiesteiksi ja polttoaine sekä sekä osa kauppojen tuotteista oli myyty loppuun. Jännittyneen odotuksen tunteen saattoi aistia paikallisista sekä turisteista. Kaikki valmistautuivat, peläten pahimpaa. Seuraavana yönä tuuli voimistui entisestään ja sade oli lähes jatkuvaa. Perjantaina meni sähköt ja ravintolat olivat kiinni. Lämmin lounas jäi syömättä.

Valmistautumista pahimpaan
Ostimme huoneeseemme kynttilöitä, vettä, juomaa ja ruokaa. Mietimme etukäteen mitä tekisimme, jos merivesi nousee asuntoomme asti. Mitä tekisimme, jos vuorilta tulee mutavyöry? Entä jos…… mitä jos…….. Sisimmässään sitä toivoi parasta, mutta piti valmistautua pahimpaa. Osa Samma Karunan joogakoulun tunneista oli peruttu, mutta olin niin kiitollinen niistä tunneista mitkä pidettiin myrskystä huolimatta. Tuntui hyvältä olla ”arjessa ja elämässä” kiinni ja pystyi hetkeksi ajattelemaan muuta.

Kuinka ahdistavissa tunnetiloissa ihminen voikaan olla, jos joutuu koko ajan pelkäämään, huolehtimaan, varautumaan ja valmistautumaan. Ei pysty elämään tässä ja nyt, eikä pysty nauttimaan tästä hetkestä. Elämästä ei koskaan voi tietää mitä huominen tuo, mitä seuraava minuutti tuo. Jokainen päivä elämässä on lahja!

”Sitku” elämää ei kannata elää
”Sitten kun on kunnon työpaikka, kannattaa hankkia lapsia”. ”Sitten kun olen eläkkeellä, matkustelen ja nautin elämästä.” Kuinka moni miettiikin näin ja elää odottaen ”sitku” elämää. Ihan täysin ei kannata toki heittäytyä elämän tuulien kuljetettavaksi. Aina kannattaa olla suunnitelmia tulevaan, rakentaa unelmia ja elää käytännöllisesti ja järkevästi tulevaisuutta ajatellen. Aina kannattaa olla vähän säästöjä, jättää takana oleva ovi tarvittaessa hieman raolleen. Mutta pelkoon ei kannata ripustautua, eikä elää katkeruuden kautta. Silloin elämässä ei ole elämisen makua. ”Sitku” elämä kannattaa vaihtaa ”tässä ja nyt” elämään ja nauttia jokaisesta hetkestä ja jokaisesta hengen vedosta.


Maanantai, Marraskuu 4, 2019, 08:53 | Ei kommentteja »

Unelmilla on tapana toteutua, sanotaan. Ja omassa elämässäni tämä on kyllä pitänyt paikkaansa. Lapsena kirjoitin paljon. Satuja, tarinoita, runoja, loruja ja haaveilin, että joskus kirjoitan myös oman kirjan. Parikymppisenä viettäessäni villikkovuosia Kaliforniassa päätin, että kirjoitan runokirjan ”Reissunaisen siivillä”. Kirja olisi sitten valmis, kun olen vanhempi, viisaampi ja elämänkokemuksia rikkaampi. Ja näinhän siinä sitten kävi.

Elämä oli matkalaukussa ja omaisuus parissa pahvilaatikossa. Ja kuinka onnellinen sitä silloin olikaan!

Hektiset vuodet matkailualalla ja reissuhommissa maailmalla antoivat aiheita runoihin ja tarinoihin. Tein töitä matkaoppaana, lentoyhtiössä, merillä ja rakastin reissaamista. Nuorena en edes haaveillut pysyvästä kodista. Elämä oli matkalaukussa ja omaisuus parissa pahvilaatikossa. Ja kuinka onnellinen sitä silloin olikaan! Onni ei löydy omistamisesta, vaan elämänkokemisesta, ystävistä, mielekkäästä tekemisestä ja intohimoisesta elämänpalosta.


Reissunaisen siivillä -runokirja on myös kasvutarina nuoruuden epävarmuudesta oman sisäisen rauhan löytymiseen.
Erinomainen lahjaidea valmistuvalle tai koulunsa päättävälle. Reissunaisen siivillä kertoo matkoista, kokemuksista, elämyksistä, rakkaudesta, pettymyksistä ja itsensä löytämisestä.

Runokirja on tilattavissa Yoga Feenixin Holvin verkkokaupassa 20€.
(Sisältää omistuskirjoituksen sekä ilmaiset postituskulut Suomessa).

https://holvi.com/shop/yogafeenix/


"Minun kotini on maailma, kattoni on taivaankansi ja lattiani äitimaa. Et voinutkaan rakentaa muureja ympärilleni. Minun siipeni kantavat, sydämeni laulaa vapauden laulua ja minun täytyy jatkaa matkaa....
Hyväsi rakkaani, hyvästi!"


Tanja -Reissunaisen siivillä