Blogi

Maanantai, Helmikuu 3, 2020, 16:09

Hengitä ja hellitä!

Yksi tärkeimpiä oivalluksia joogamatolla on päästä irti suorittamisen kehästä. Arkemme ja elämämme täyttyy odotuksista ja vaatimuksista. Pitäisi olla sitä ja tätä, tehdä asiat niin ja näin. Olla niin kuin muutkin, sopeutua laumaan. Vai voisiko sittenkin tehdä asioita toisin, ajatella boxin ulkopuolelta? Kenen elämää elän, kenen toiveita ja kriteereitä olen täyttämässä?

"Tee asanaharjoituksia omaa kehoa kuunnellen. Pidä tauko halutessasi ja muista kunnioittaa oman kehon rajoja, ole armollinen ja hyväksy...." neuvoja, joita muistan aina antaa tunnin aikana asiakkailleni. Joogaa ei ole tarkoitus suorittaa, vaan elää aina sen hetkisessä hetkessä, liikkeessä ja hengityksessä. Välillä vähemmän on enemmän. Keho kaipaa aktiivisia, avaavia ja vahvistavia liikkeitä, mutta myös lempeitä, pitkäkestoisia ja rauhoittavia venytyksiä. Joskus riittää pelkkä hengitys ja tietoisuuden kokeminen. Siinä on jo kaikki olennainen - läsnäolo, ilman suorittamista.


Ei viestejä
(*) Vaaditut kentät
"Minun kotini on maailma, kattoni on taivaankansi ja lattiani äitimaa. Et voinutkaan rakentaa muureja ympärilleni. Minun siipeni kantavat, sydämeni laulaa vapauden laulua ja minun täytyy jatkaa matkaa....
Hyväsi rakkaani, hyvästi!"


Tanja -Reissunaisen siivillä