Yoga Feenix – Joogasta hyvinvointia keholle ja mielelle!
5.5.2018
KUR ja kiitollisuus
8.7.2018
Show all

Ole kuin Kewpie!

Ole kuin Kewpie!

Hän on niin suloinen: pyöreä masu, säihkyvä katse, hymy, tukkatöyhtö ja pulleat kädet valmiina halaukseen. Kewpie nukke, jonka tarkoitus on muistuttaa ihmisiä olemaan kilttejä ja hilpeitä yhtä aikaan. Nuken nimi, Kewpie, tulee sanasta ”Cupido”, joka tarkoittaa lapsellista ja pikkuista. Roomalaisessa mytologiassa Cupido (toiselta nimeltä Amor), on rakkauden jumalatar Venuksen lapsi.

Mistä Kewpie sai alkunsa?

Suomenlinnan lelumuseon lähteistä löysin tietoa, että Amerikkalainen kuvittaja Rosie O´Neill synnytti Kewpie hahmon 1900-luvu alussa. Hän kertoi, että pienet pulleroiset hahmot ilmestyivät hänen uniinsa ja esittelivät itsensä Kewpieksi. Hahmosta tuli niin suosittu, että siitä muotoiltiin nukke. Myöhemmin Japanilainen majoneesin valmistaja otti nuken markkinointihahmokseen. Tämän takia Kewpie nukkea on usein virheelliseti luultu Japanilaiseksi keksinnöksi.

Viesti siivekkäältä nukeltani

Oman Kewpie nukkeni löysin Ombrellinon lelukaupasta, enkä voinut olla ihastumatta suloiseen ja hellyttävään hahmoon. Pieni Kewpie nukkehahmo sai paikan kylpyhuoneeni pesualtaan vierestä. Siinä hän muistuttaa minua aamuisin ottamaan jokainen päivä avoimin ja utelian mielin vastaan, sekä olemaan hilpeä, kiltti ja lapsellinen. Elämää ei kannata ottaa liian vakavasti ja ryppyotsaisesti.

”Olet ainutlaatuinen, rakas ja ihana, juuri sellaisena kuin olet” on minun Kewpie nukeltani saama viesti.  Kewpie nuken selässä on pienet siivet. Itselleni se kertoo, että me ihmiset olemme myös sielukkaita olentoja. Meistä jokainen voi tehdä tästä maailmasta paremman paikan elää!

Lisää Kewpie nukesta https://en.wikipedia.org/wiki/Kewpie 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *