Blogi

Torstai, Marraskuu 21, 2019, 13:58

Eräänä tavallisena maanatai-iltana laitoin tyttärelleni ja itselleni illallista. Kasvispastaa, salaattia fetasuustolla ja pinjansiemenillä höystettynä. Päälle ripaus parmesaania ja herkullinen annos lautasellani oli valmis. Katsoin hetken ajatuksellani ruoka-annostani, ennen ruokailuni aloittamista. ”KUR” tyttäreni sanoi. ”Kyllä mä äiti tiedän mitä ajattelet!” Kymmenen vuotias neitini kommentoi hymy huulillaan.

KUR? Mitä ihmettä? Itselleni ei aunnut, mitä olinkaan ajatellut hetki sitten….. ”KUR eli kiitos universumi ruuasta!” Ai niin, niinhän se onkin. Lyhenteet sarjassamme OMG, LOL, HPD, CU, THX ja muut kahdella tai kolmella kirjaimella kirjoitettavat nykyajan lauselyhenteet. Näitähän löytyy jo suomen kielestäkin. KUR oli itselleni ihan uusi juttu!

Mutta asiaan, kiitollisuuteen. Kiitollisiin ajatuksiin, kiitollisiin sanoihin ja enen kaikkea kiitollisuuden tuntemiseen. Onko mikään elämässä itsestään selvää? Se, että saa päivittäin riittävästi ruokaa, saa elää siistissä ja toimivassa kodissa, turvallisessa maassa ja puhtaassa elinympäristössä. Olla kiitollinen siitä, että keho on terve, toimiva ja elinvoimainen, on ystäviä, on lemmikkikoira, on rakkaita ympärillä, ihmisiä jotka auttavat ja välittävät. On työtä ja tekemistä, joka inspiroi ja josta pitää.

 

Kiitollisuus lisää onnellisuutta. Jokainen päivä on lahja ja elämä muuttuu koko ajan. Eilistä ei kannata haikailla, eikä huomista turhaan murehtia. Vain tämä hetki on merkityksellinen. Mistä sinä olet kiitollinen juuri nyt?


Ei viestejä
(*) Vaaditut kentät
"Minun kotini on maailma, kattoni on taivaankansi ja lattiani äitimaa. Et voinutkaan rakentaa muureja ympärilleni. Minun siipeni kantavat, sydämeni laulaa vapauden laulua ja minun täytyy jatkaa matkaa....
Hyväsi rakkaani, hyvästi!"


Tanja -Reissunaisen siivillä