Blogi

Maanantai, Marraskuu 4, 2019, 09:21

Muutto!
Mikä ihana mahdollisuus käydä kaikki maallinen maammona läpi ja kokea ahdistusta omistamisesta. Kierrättää, myydä pois, hävittää, antaa, säästää ja pahvilaatikoita tonkiessa voi käydä läpi tunteiden kirjoa. Vanhat tavarat, esineet, vaatteet ja valokuvat herättävät ihastusta, inhoa ja ihmetystä. Miten tavaroita onkin vuosien varrella kertynyt ja mitä kaikkea sitä omistaakaan!

Fengshui-oppeja ja Konmaritusta
”Ota esine käteesi ja mieti millaista energiaa se viestii, tekeekö tämä esine sinua onnelliseksi? Säästä vain tavarat, jotka tuovat iloa!” opettaa Kon Mari opaskirjassaan. Energiasta tai tarkemmin qi-elämänenergiasta puhutaan myös fengshui sisustamisessa. Fengshui on tuhansia vuosia vanha kiinalainen ympäristöoppi, joka on kiehtonut itseäni jo vuosia. Jing ja jang sekä viisi elementtiä (tuli, ilma, maa, vesi ja metalli) sekä ilmansuunnat vaikuttavat kodin energiavirtaan. Huonekalujen sijoittelulla, materiaaleilla, valaistuksella ja tavaroiden paikoilla on merkitystä! Liika tavara estää energian virtauksen ja konmarin opeilla tavaroiden lajittelu helpottuu kummasti. Kaikki ovat varmaan kokeneet tunteen, kuinka uuteen paikkaan astuessa tuntee selkeyttä ja keveyttä. Tilassa on helppo olla ja hengittää. Silloin elämänenergia virtaa!

Tavarapaljous kertoo nykyaikana elämänhallinnan puutteesta. Vähemmän on enemmän ja vain tarpeeseen hankittu on ekoteko. Tavaroiden inventaariossa käy usein lävitse myös omaa menneisyyttään. Turhasta roinasta luopuminen on mitä parasta oman sielun siivoamista. Miksi säästää tavaroita velvollisuudentunteesta tai pohtien ”ehkä joskus tarvitsen tätä”?

Unelmakodissa on oma jooganurkkaus!
Mikä voittaja fiilis kun viimeinen pahvilaatikko on purettu ja suurin osa tavaroista on löytänyt oman paikkansa! Uusi koti tuoksuu puhtaalta, näyttää kauniilta ja on juuri omannäköinen pesä ja turvapaikka. Pieneen kaksioon ei mahdu mahdottomia, mutta oma tila parvekkeella aamuisille jooga- ja meditaatioharjoituksille tekee niin kiitolliseksi. Ja huikeat näköalat kruunaavat harjoituksen. Kiitos ihana uusi koti!


Ei viestejä
(*) Vaaditut kentät
"Minun kotini on maailma, kattoni on taivaankansi ja lattiani äitimaa. Et voinutkaan rakentaa muureja ympärilleni. Minun siipeni kantavat, sydämeni laulaa vapauden laulua ja minun täytyy jatkaa matkaa....
Hyväsi rakkaani, hyvästi!"


Tanja -Reissunaisen siivillä