Blogi

Maanantai, Marraskuu 4, 2019, 08:51

”Olen tarpeeksi hyvä ja voin tehdä asioita joita rakastan. Jokainen päivä, voin elää elämää mitä haluan!” Tämän mantran kirjoitin itselleni vuosi sitten, kun vielä kipuilin yrittäjänä epävarmoissa tunnelmissa. Nouseeko Yoga Feenix siivilleen vai tehdään mahalasku heti yrittäjyyden ensimmäisinä vuosina.

Kirjoitin oman mantrani sydämen muotoiseen, vaaleanpunaiseen pahvilappuun ja kiinnitin sen kylpyhuoneen peilin viereen. Jokainen aamu otin tavakseni sanoa tämä mantra itselleni tsempaten ja motivoiden itseäni. Miksi teen tätä työtä? Miksi koen tärkeäksi tuoda hyvinvointia ihmisten elämään?

Jooga on muutakin kuin asanoita
Moni aloittelija mieltää joogan pelkästään fyysiseksi voimisteluharjoitteluksi, jossa notkea keho taipuu mitä ihmeellisempiin liikkeisiin. Joogassa liikkeitä kutsutaan asanoiksi ja asanatyöskentely on vain yksi osa joogaa. Mielenharjoitukset, läsnäolon kokeminen, rentoutuminen ja hengityksen virtaan keskittyminen ovat osa jokaista joogaharjoitusta. Asanan ja hengityksen yhdistyessä, myös mieli keskittyy ja rauhoittuu.

Me olemme muutakin kuin fyysinen keho ja tarvitsemme elämässä aktiivisen suorittamisen vastakohdaksi myös oman sielun kuuntelua. Hyväksy oma kehosi sellaisena kuin se on, Sinä riität!

Elämä on suorittamista, asioiden tekemistä ja loppuun viemistä. Vauhdin hidastaminen ja hetkeen pysähtyminen voi alussa olla vaikeaa. Ulkopuolisia ärsykkeitä tulvii kaikkialta ja meidän pitäisi olla tavoitettavissa, pitäisi olla sitä ja pitäisi olla tätä. Vai pitäisikö?

Joogamatolla saa vauhdin pysäytettyä ainakin hetkeksi. Omaa aikaa, tilaa ja mahdollisuus kuunnella ja tiedostaa omaa kehoa ja mieltä. Harjoittelussa ei tarvitse verrata omaa tekemistä muihin, vaan lähteä tutkimusmatkalle omaan kehoon ja mieleen. Sinä riität!


Ei viestejä
(*) Vaaditut kentät
"Minun kotini on maailma, kattoni on taivaankansi ja lattiani äitimaa. Et voinutkaan rakentaa muureja ympärilleni. Minun siipeni kantavat, sydämeni laulaa vapauden laulua ja minun täytyy jatkaa matkaa....
Hyväsi rakkaani, hyvästi!"


Tanja -Reissunaisen siivillä